Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bunlar da PYD’nin yabancı savaşçıları

Suriye iç savaşında Şam rejimi ve IŞİD’in yanı sıra PYD’nin silahlı kanadı YPG de yabancı savaşçı kullanıyor. YPG içinde İngiliz, Amerikan, Danimarkalı, Hollandalı ve Afrikalı yabancılar savaşıyor



Suriye’de süren iç savaÅŸta, yabancı savaÅŸçılar sorunu uluslar arası bir hal aldı. IŞİD’e yapılan yoÄŸun katılımların yanı sıra, rejim güçleri tüm dünyadan lejyoner takviyeleriyle güçlendirilmeye çalışıyor. Bir diÄŸer yabancı katılımların adresi ise PYD’nin askeri kanadı olan YPG.
KOBANÄ° Ä°ÇÄ°N DESTEÄžE GELDÄ°LER
YPG’ye yabancı katılımlar, IŞİD’in Kobani kuÅŸatmasıyla birlikte baÅŸladı. Danimarka, Hollanda, Avusturya, Ä°ngiliz hatta Afrikalılardan oluÅŸan yabancı askerler Suriye’de YPG saflarında savaşıyor. Türkiye’den de bazı radikal sol örgütler Suriye’nin Kürt bölgelerine savaÅŸçı götürüyor.
Ä°NGÄ°LÄ°ZLER AÄžIRLIKTA
Kobani’de IŞİD’le savaÅŸan Ä°ngilizler James Hughes ve Jamie Read, Ä°ngiliz basınına, dünyaya en büyük tehdidin IŞİD tarafından geldiÄŸini bu nedenle Suriye’ye savaÅŸmaya geldiÄŸini açıkladı. Ä°ki asker “Rojava Kürt Halk Koruma biriminde hizmet ettiklerini” söyledi.
YPG’NÄ°N AFRÄ°KALI SAVAÅžÇISI
“Rojava’nın aslanları” isimli savaÅŸçı grubun içinde çok sayıda yabancı faaliyet gösteriyor. Bu grubun Amerikalı üyesi Jordan Matson, “Burada her an kafanızın üzerinden kurÅŸun geçebilir, Ä°lk kez geçtiÄŸinde oldukça ilginç bir deneyimdi” ifadelerini kullandı.

Afrika'dan gelenler bile var

Suriye’de YPG saflarında savaşırken ölen Afrikalı “AvaÅŸin TekoÅŸin” de bu savaÅŸçılardan biri. YPG’ye Almanya’dan katılan savaÅŸçının gerçek kimliÄŸi YPG tarafından açıklanmıyor. Yine YPG’nin “Bagok” kod adını verdiÄŸi Avustralyalı savaÅŸçı da Suriye’de IŞİD-YPG çatışmalarında hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.